gamingpsykologi logo
ikon-close
psykologien bag gaming
Vi arbejder med at skabe en dybere forståelse for, hvorfor gaming har så stor en plads i så mange menneskers liv. Både som vital gamer og når gaming tager overhånd og bliver problematisk for livsførelsen.
Kontakt os
Klik her
banner-ring-bg

GamingPsykologi

Hvad er GamingPsykologi?

Gamingpsykologi.dk

Gamingpsykologi.dk er en platform, der henvender sig til gamere, der ønsker at afbalancere deres gaming ind i en meningsfuld tilværelse. Gaming er en tryllebindende aktivitet med et univers, hvor man hurtigt bliver opslugt af udfordringer, progression, fede historier, og i tilfælde af online gaming, sociale miljøer. At gaming ikke kun er kaloriefattig tidsfordriv er efterhånden en gammelkendt sandhed.


Gaming er også udvikling af forskellige personlige egenskaber, en fantastisk social aktivitet, og en psykologisk opløftende oplevelse. Ikke uden grund bliver rigtigt mange mennesker totalt opslugt af gaming, med risiko for at lade det komme til at fylde så meget, at gaming ikke længere er et udviklende supplement i forhold til læring, udvikling og underholdning, men bliver til et altfortærende og nedbrydende tidsforbrug.


I Gamingpsykologi arbejdes der med at skabe et liv med mening og kvalitet hos gameren. Et liv, hvor gaming har en berettiget plads i tilværelsen, men hvor der samtidig er plads til et meningsfuldt IRL. Denne helhedstænkning, betegner vi som Vital gaming.


Vital gaming omhandler gaming i sit stærkeste udtryk. Når gaming både er et underholdningsmedie og et lærings- og udviklingsmedie, uden at det gør tjeneste som en flugtmulighed fra en krævende og kompleks verden.


Værdier og tilgang

Alle gamere fortjener hjælp og støtte fra fagfolk der forstår dem. Gaming er i mange henseende en aktivitet der deler vandene, og det er derfor - forståeligt - ofte svært som nærtstående omsorgsperson eller fagperson at forstå hvordan man skal bære sig ad og forholde sig til gaming. Hovedværdien hos Gamingpsykologi.dk er derfor klar:


At kunne levere en platform med støtte til både gamere der ønsker at få skabt et velbalanceret og meningsfuldt liv, og til dem der ønsker at blive klogere på psykologi og gaming.


Tilgangen hos Gamingpsykologi.dk er funderet i en hybrid mellem psykolog Jonathan Smed´s erfaring og viden inden for feltet, samt en evidensbaseret tilgang med afsæt i nyeste forskning inden for gaming, motivation, og intervention. alex-haney-xWkRYoSf8_c-unsplash


Hvorfor psykologisere gaming?

Gaming er kommet for at blive, og det bliver formentlig kun en endnu større del af de fremtidige generationers liv. Samfundets viden om gaming og psyken halter dog desværre noget bagud, og mange unge gamere lider af at føle sig dømt og misforstået, både af systemet og nære omsorgspersoner. Der er en god forståelse for konsekvenserne ved problematisk gaming, men et alt for snævert syn på hvad der reelt set lægger til grund for problematisk gaming, og hvordan man skal arbejde med det. 


Der skal derfor arbejdes mod en dybere forståelse af hvorfor man gamer, både som vital gamer og når gaming tager overhånd og bliver problematisk for livsførelsen.

 

GamingPsykolog - Jonathan Smed


3187_C


Jonathan Smed er uddannet psykolog og er hjernen bag Gamingpsykologi.dk. Han har siden sin helt spæde studietid været fascineret af gaming, både privat og fagligt og har dedikeret omkring 80% af sine studietimer på at researche gamingpsykologi, og de sidste 20% på selv at game. Særligt har han beskæftiget sig med motivationsmønstre og det “drive” vi har for at game, og hvordan det kan bruges i andre henseende end 

blot gaming. 


Jonathan har bred erfaring med arbejde som psykolog for unge mennesker med en lang række problemstillinger, lige fra problematisk gaming - til angst, depression, lavt selvværd, og tungere psykiske lidelser. Jonathan har hertil også arbejdet som mentaltræner for esportudøvere, hvor han har arbejdet med spilleres individuelle præstation og mentalitet, samt hold dynamik og talentudvikling.


Links

Jonathan Smed

Gaming Psykolog
Jonathan Smed Iversen


Jonathan Smed er uddannet psykolog og er hjernen bag Gamingpsykologi.dk. Han har siden sin helt spæde studietid været fascineret af gaming, både privat og fagligt og har dedikeret omkring 80% af sine studietimer på at researche gamingpsykologi, og de sidste 20% på selv at game. Særligt har han beskæftiget sig med motivationsmønstre og det “drive” vi har for at game, og hvordan det kan bruges i andre henseende end blot gaming.

Ikon-Facebook-Hvid
Ikon-Instagram-Hvid
Ikon-YouTube-Hvid
Ikon-Pinterest-Hvid
jonathan-iversen