gamingpsykologi logo
ikon-close
rådgivning til forældre
Som forælder eller nærtstående person til en gamer, kan det være ekstremt svært at finde ud af hvad gaming betyder for livskvalitet, og hvorvidt det er destruktivt. Det er derfor vigtigt som forælder, at lære at forstå hvad gaming har af psykologisk funktion.
Kontakt os
KLIK HER
banner-ring-bg

Rådgivning til forældre

Bliv klogere på dit barns gaming

Er mit barns gaming ødelæggende?

Som forælder eller nærtstående person til en gamer, kan det være ekstremt svært at finde ud af hvad gaming betyder for livskvalitet, og hvorvidt det er destruktivt. Det kan ligeledes være svært at finde ud af, hvordan man skal skride til handling for at hjælpe en person med et problematisk forhold til gaming.


"Så hvor starter jeg?"


Spørgsmålstegn


Det er vigtigt at forstå hvad gaming er, og hvorfor det er en så motiverende, og til tider forførende, oplevelse. Gaming kan på det ene side af spektret være et ekstremt nyttigt medie til læring, udvikling, og med sin enorme underholdningsværdi være forsyningsdygtig som psykologisk ilt til livet. 


På den anden side af spektret, kan det også tage overhånd, og skabe forhindringer for en sund udvikling. Mange børn og forældre er meget uenige om, hvor grænsen går, hvilket ofte giver anledning til konflikter og misforståelser i hjemmet. 


Gør dig klogere på gaming


mor og søn


Konflikter omkring gaming opstår ofte på baggrund af uenigheder om, hvorvidt gaming er en usund eller meningsfuld aktivitet. 


For at få en bedre forståelse for dit barns gamingvaner, anbefales det at læse vores artikel om hvorfor vi gamer.


Vi opfordrer til at følge tre vigtige søjler som mantra, når man som forælder eller pårørende ønsker at hjælpe nogen med et problematisk forhold til gaming. 


De tre søjler til at hjælpe dit barn ud af problematisk gaming

  • Forstå hvad der foregår i dit barn. Gør dig klogere på deres gaming
  • Vær forstående og støttende. Lav aftaler og hjælp med at skabe vital gaming
  • Det handler ikke om at fjerne gaming. Det handler om at indføre den virkelige verden. 


Tilbud og programmer

Individuel rådgivning

 

Gaming Psykolog
Jonathan Smed Iversen


Jonathan Smed er uddannet psykolog og er hjernen bag Gamingpsykologi.dk. Han har siden sin helt spæde studietid været fascineret af gaming, både privat og fagligt og har dedikeret omkring 80% af sine studietimer på at researche gamingpsykologi, og de sidste 20% på selv at game. Særligt har han beskæftiget sig med motivationsmønstre og det “drive” vi har for at game, og hvordan det kan bruges i andre henseende end blot gaming.

Ikon-Facebook-Hvid
Ikon-Instagram-Hvid
Ikon-YouTube-Hvid
Ikon-Pinterest-Hvid
jonathan-iversen